aaa


Ooit op een oud-leidingsavond van 45 jaar chiro achter-Olen werd het idee gelanceerd voor een oud-leidingskamp. Er werden medewerkers gevraagd, ideeŽn enz... Om een lang verhaal kort te maken: er werd vergaderd met een aantal oud-leidingsmensen en Peestoemp was geboren, een chirokamp voor en door oud-leiding.
Dit eerste kamp ging door in Oost-Ham. Je kon kiezen tussen en volledig vijfdaags kamp of een verkorte weekend-versie. Je uitsloven voor activiteiten, meezingen tijdens een zangstonde, chiropap drinken,... kortom we gingen op kamp.

Er werd gekozen om zoveel mogelijk de formule van een echt chirobivak te behouden. Er werden dus ook verschillende activiteiten op PEESTOEMP georganiseerd. Hoe ging dit in zijn werk? Wel op voorhand werden er een aantal vrijwilligers aangesproken die dan samen met enkele personen een activiteit in mekaar knutselden.
Met al deze activiteiten werd dan een programma-aanbod in mekaar gestoken. Elke ochtend na het ontbijt konden de 'peestoempers' die er eens in wilden vliegen zich inschrijven voor een bepaalde activiteit.
Uiteraard waren er ook enkele groepsmomenten: opening, een zangstonde, familiedag, kampvuur en elke avond kon men de dag afsluiten "Chez Tienne"
Voor de dagelijkse diensten werd Suzanne van Interlabor ingeschakeld. Koks van ons eerste kamp waren oud-leidingsmensen van Arendonk, vanaf de volgende kampen konden we een beroep doen op oud-leidingsmensen van Larum.

De reacties waren zeer positief, iedereen vond het voor herhaling vatbaar. Daarom nodigen we jullie allen uit op de volgende peestoemp in 2013 !

een cartoon van Jan L